U poslednje četiri godine, Poljoprivredna škola upisuje i ogledno odeljenje - pekar. Ako želite:
- da budete majstor testa,
- da ne polažete prijemni ispit,
- da posle školovanja imate dobar zanat,
- da se lako zaposlite,
- više časova prakse, a manje teorije,
onda je obrazovni profil pekar pravi izbor za vas.
Na ovom smeru, učenici uče teoretski i praktično tehnološku šemu proizvodnje hleba, peciva, kolača i testenina, pripremu finalnog proizvoda, oblikovanje, pečenje, prezentaciju i prodaju svih vrsta peciva.
U ovo ogledno odeljenje trogodišnjeg školovanja se upisuje 20 učenika. Zbog smanjenog broja učenika u odnosu na klasična odeljenja, odvija se individualna nastava gde profesori imaju mogućnost da svakom učeniku posvete više vremena. Akcenat je stavljen na uže stručne predmete i veliki broj časova praktične nastave u mini pekari koja se nalazi u školi.
Potrebne osobine budućih pekara su:
- normalan vid i sluh,
- spretnost i osetljivost ruku i prstiju,
- razvijen osećaj ukusa i mirisa,
- čistoća i urednost.
Za ovaj smer nije potrebno polagati prijemni ispit.
Нема коментара:
Постави коментар